KivaHer på KickBack har vi stor tro på hjelp til selvhjelp og at enkeltmennesker gjennom Internett kan gjøre en forskjell. Derfor ønsker vi å støtte den frivillige organisasjonen Kiva.org som gjør det mulig for enkeltmennesker gjennom mikrolån eller såkalt «crowdfunding» å hjelpe andre mennesker til selvhjelp.

Vi har gjort det mulig for deg som KickBack-bruker å veksle din oppsparte KickBack inn i Kiva Cards. Dermed gir vi deg muligheten til å låne din opptjente KickBack ut til enkeltmennesker som trenger hjelp verden over. Vi har satt opp et eget utlånslag hvor KickBack-medlemmer kan delta og se hvilke prosjekter KickBack-ansatte og andre KickBack-medlemmer låner penger til.

Hva er Kiva?

Kiva.org er en amerikansk frivillig organisasjon som har som mål å samle mennesker gjennom mikrolån for å redusere global fattigdom og hjelpe mennesker til selvhjelp. Gjennom Kiva.org kan man låne ut penger til enkeltpersoner verden over gjennom et nettverk av mikrofinansinstitusjoner. Minste lånesum er $25 (ca. NOK 155,-) og det er denne summen du låner ut.

Hvordan fungerer det?

Kiva.org er en tjeneste som du må melde deg inn i (gratis) og deretter kan du låne ut penger til forskjellige mennesker som trenger mikrolån. Det kan for eksempel være Pedro i Bolivia som trenger et lån til en traktor slik at han kan produsere mer kaffe som han deretter selger. Ved å låne penger til Pedro hjelper du Pedro og hans familie til selvhjelp.

Videoen under viser hvordan dette fungerer i praksis:

Hvordan blir jeg med på Kiva?

Du kan melde deg på Kiva.org her. Bli også med i vårt utlånslag hvor KickBack-medlemmer kan delta og se hvilke prosjekter andre KickBack-medlemmer låner penger til. Sammen kan vi gjøre en forskjell.

Hvordan veksler jeg min KickBack inn i Kiva Cards?

Du kan kjøpe Kiva Cards for din opptjente KickBack på samme måte som du normalt veksler inn i gavekort, Visa-kort osv. Du finner våre Kiva Cards her.

Vil du vite mer? Les mer om Kiva hos Kiva.org, på Wikipedia og se deres rating hos Charity Navigator.